Tue Feb 14 2023 00:00:00 GMT+0100 (stredoeurópsky štandardný čas) | Milan Wilson

5 (+1) appiek, ktoré vo FúúDobre milujeme, a ty ich budeš tiež!

Spoľahlivosť, zábava, dôvera, ale aj krása sú vlastnosti, ktoré očakávame nie len od partnera či partnerky. Očakávame to aj od softvéru, ktorý používame každý jeden deň. Uľahčujú a zlepšujú nám každodenný život, prácu aj trávenie voľného času. Ukážeme ti niekoľko aplikácií, ktoré si našli kľúč k nášmu srdcu. A snáď si ho nájdu aj k tomu tvojmu. 


Notion



Snáď najlepšia platforma na plánovanie práce, vedenie si denníka alebo tréningového plánu. Nie, nepoužívame ju na organizáciu pretekov na kancelárskych stoličkách (teda, väčšinou). Notion nám umožňuje sledovať čas strávený na rôznych činnostiach počas dňa.


To všetko s jednoduchým a efektným UI a UX dizajnom, dostupným na všetkých platformách. Má dokonca aj praktický plugin pre prehliadače. Môžeme tak sledovať náš pracovný deň bez ohľadu na to kde sme a čo robíme.


Počul si už o workflow? Je to spôsob ako plynú pracovné činnosti počas dňa. Nemusí to byť len práca. Môžeš si istú dobu merať koľko ti trvajú jednotlivé činnosti dňa a optimalizovať tak svoj kalendár. Môžeš sa tak venovať veciam, ktoré máš najradšej - napríklad svojej polovičke. A v tomto ti pomôže Notion.


Google Disk



Cloud úložisko pre všetkých. Vo FúúDobre pracujeme v tíme, preto potrebujeme mať instantný prístup k práci toho druhého. 


Výhodou Disku oproti konkurencií je najmä skvelý bezplatný plán. Ten ponúka výbornú integráciu Google produktov na množstve platforiem. A k tomu je aj výborne zabezpečený.


Ako ho využiješ ty? Keď si budeš plánovať víkendový útek do hôr s tvojou láskou, vieš si do jedného zdieľaného priečinka uložiť všetky vstupenky, lístky, harmonogram výletu a zdieľať fotky pár klikmi. To všetko naprieč rôznymi platformami.


Google Keep



Poznámkový nástroj pokrývajúce hlavné kanály. Nevieme sa Google Keepu nabažiť. Sme vďaka nemu lepšie synchronizovaní a môžeme tak pracovať ladne ako naladená gitara. Je to miláčik tímovej koordinácie.


Opäť hviezdi skvelá integrácia Google produktov a dostupnosť na platformách. Takto si vieme prezdieľať to-do listy medzi oddeleniami či jednotlivcami, a ťahať za jeden povraz. Ďalšia skvelá “fičurka” Keepu je, že si vieš do poznámok písať aj interkatívnym perom alebo pridávať skeny či fotky. Veď objav jeho možnosti sám!


Inšpiruj sa! Môžeš si aj ty s partnerom alebo partnerkou takto prezdieľať poznámky počas dňa. Aby láska prekvitala, musíš kmitať ty. Naplánujte si dopredu rande v kine, romantický piknik či domáce rande keď deti zaspia - takto sa budete mať obaja na čo tešiť a neskočí ti do toho nič, čo by vám to prekazilo. Alebo si len vyznajte city, to poteší každého!


Blender



Neustály vývoj, bezplatne a pre všetkých. Obrovská komunita 3D dizajnérov a umelcov denne využíva jeho možnosti. U nás sa najviac využíva na tvorbu maskotov a ich animáciu.


Skvelé na komunite je, že vytvára voľne dostupné pluginy a skriptá. Takto sa dokáže Blender neustále posúvať dopredu a ponúkať viac možností. 3D grafika je skvelým spôsobom ako zviditeľniť svoju značku. Predsa len, dodáš logu hĺbku, možno aj pohyb, a už si výraznejší oproti konkurencií.


Práca v Blenderi nie je úplne intuitívna. Vďaka množstvu kanálov venovaných školeniam v Blenderi, sa to ale vieš rýchlo a zadarmo naučiť. Možno si prerábaš hniezdočko lásky a nevieš sa s partnerom dohodnúť na rozložení nábytku a farebnej palete? V Blenderi to vieš ľahko vizualizovať a ušetríš tým hodiny presúvania nábytku.


Adobe Ps, Ai, Xd a Colors



Tento balíček programov nie je zadarmo a chvíľu trvá, kým ich dostaneš do ruky.

Sú to ale traja mušketieri našich grafikov, ktorí na to nedajú dopustiť. Rýchlosť, precíznosť a flexibilné prostredie sú jeho poznávacím znakom.


Vďaka skvelej integrácií si vieš súbor prehadzovať medzi programami, a tak vytvoriť profesionálny výstup. Jedinou nevýhodou Adobe balíčku je, že sa treba istú dobu učiť pracovať v jeho rozhraní. Výsledky ale vždy stoja za tých pár stratených nervov.


Dodaj aj svojmu partnerskému životu šmrnc! Maľujte spolu, vymýšľajte spoločné outfity alebo choďte na umelecké výstavy. Veď život nemusí byť čiernobiely a farieb nie je nikdy dosť!


FIFA



Súboj ktorý nás spája. Tráviš obed? Práca ti prerastá cez hlavu? Dáme Fifu.

Každá jej iterácia vylepšuje hrateľnosť, mení obsadenie klubov alebo ich dresy.

Nemáme 20 minút na jednu hru? Tak si dáme rýchly rozstrel a hneď máme lepšiu náladu. Alebo aj nie :). 


Aj vďaka Fife máme vo FúúDobre uvoľnenú atmosféru a skvelý tím. Túto hru sme si vybrali kvôli realistickej hrateľnosti. Animácia a fyzika lopty, dôraz na presné pohyby hráčov a atmosféra na ihrisku sú skvelé. 


Čo rád robíš so svojou polovičkou? My si v kancelárii, bohužiaľ, nemôžeme dovoliť ísť na spoločnú prechádzku Tvrdošínom, tak hráme Fifu. No ak máš možnosť romantickej prechádzky s polovičkou, prečo ju nevyužiť? Je to skvelý spôsob ako si pokecať o dni a nadviazať opäť to čarovné puto.


Máš nejaké svoje obľúbené appky bez ktorých si nevieš predstaviť deň?

Fúú blog